Transport

Citysmartbike

Wil je een elektrische vouwfiets kopen? Dan moet je weten dat een vouwfiets ontzettend handig kan zijn om mee te nemen op vakantie. Zo wordt de vouwfiets dan wel voornamelijk door forenzen gebruikt, want je mag deze fiets gratis de trein in meenemen. Maar eigenlijk is deze fiets ook de perfecte campingfiets.

Een elektrische vouwfiets is eenvoudig en compact in- en uit te klappen en dat maakt het ideaal voor vakantiegangers. Vooral op vakantie neemt de fiets nauwelijks extra ruimte in beslag, zijn ze erg licht van gewicht en dus makkelijk mee te nemen op reis.

Met de auto en in het vliegtuig

Als je de vouwfiets op vakantie heb je dus geen fietsendrager meer nodig, want de fiets past perfect in de kofferbak. Je hoeft daarom geen zware fiets op de fietsendrager te zetten. Wanneer je krassen op je fiets wilt voorkomen, is het verstandig om de fiets in een speciale fietskoffer of tas mee te nemen

Vouwfietsen zijn toegestaan in het vliegtuig. Je mag ze niet meenemen in het passagiersruim, maar hij mag wel mee in het bagageruim. Je checkt de vouwfiets dan in als extra koffer of als fiets. Het is wel verstandig om de vouwfiets in een koffer te stoppen en niet in een tas.

Op het vliegveld gaan ze vaak ruw om met de bagage, waardoor hij in een tas snel beschadigd raakt. Wanneer je de vouwfiets meeneemt in het vliegtuig moet je natuurlijk wel rekening houden met het maximaal toegestane gewicht en de maximale afmeting van de koffer.

Bron: Citysmartbike.nl