Feest

Hoe krijg je een sterker team?

Binnen elk bedrijf is het belangrijk dat de communicatie goed verloopt. Elk bedrijf probeert dit op een andere manier te verbeteren. Het ene bedrijf houdt workshops of vergaderingen en het andere bedrijf gaat teambuilding activiteiten doen. Zo’n activiteit is niet direct gefocust op teambuilding, waardoor jij en jouw collega’s er niet te veel mee bezig zijn. Er zijn allerlei activiteiten die je kunt doen die onbewust de communicatie tussen de werknemers kan verbeteren.

Online teambuilding activiteiten

Dit jaar en afgelopen jaar zijn helaas anders dan we gewend zijn. De meesten werken thuis en missen het contact met collega’s. Gelukkig zijn er online teambuilding activiteiten waarbij je iets leuks doet met jouw collega’s en ze een keer buiten de werkvloer om spreekt. Een voorbeeld van een online activiteit is een Hackathon. Dit is een online escape room, waarin je door samen te werken allerlei puzzels en raadsels op moet lossen. Het doel van de Hackathon is om een code te ontcijferen. Een andere online activiteit is Project Arrow. Dit is ook een online spel dat draait om samenwerken, logisch nadenken en creatief denken.

Het voordeel van online activiteiten is dat iedereen vanuit zijn of haar woonkamer mee kan spelen. Het is nog handiger (en gezelliger) als jullie met z’n allen gaan videobellen ondertussen. Zo kunnen jij en je collega’s bijkletsen, maar het maakt het ook makkelijker om samen te werken en te overleggen.